طرز تهیه آش گوجه سبز (آلوچه آشی)

به گزارش مجله سرگرمی، بهار فصل نوبرانه ها و طعم های تازه است. آش گوجه سبز یا آلوچه آشی یکی از غذاهای خوشمزه این فصل است که در بسیاری از استان های ایران طبخ می شود و هم به عنوان پیش غذا و هم غذای اصلی سرو می گردد. با طعم ترش و آبدار گوجه سبز، این آش واقعاً طعمی بینظیر دارد.

طرز تهیه آش گوجه سبز (آلوچه آشی)

برای مطالعه بیشتر با malcom.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

بهار فصل نوبرانه هاست و در این فصل است که غذاهایی با طعم های جدید را می توان تجربه کرد. آش چاقاله بادام و آش گوجه سبز که به آش بهارانه هم معروف است از غذاهای بسیار خوشمزه در این فصل است. این آش در بیشتر استان های ایران طبخ می گردد و هم به عنوان پیش غذا و هم غذای اصلی سرو می گردد. اگر به غذاهای ترش مزه علاقه مند هستید پیشنهاد ما به شما آش گوجه سبز است.

مواد لازم برای تهیه آش گوجه سبز (آلوچه آشی)

گوجه سبز300 گرم
گوشت چرخ نموده200 گرم
لوبیا قرمزنصف پیمانه
عدسنصف پیمانه
بلغور گندم1 پیمانه
سبزی آش خرد شده500 گرم
پیاز2 عدد متوسط
نعناع داغ4 ق غذاخوری
سیر داغ2 ق غذاخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم
زردچوبهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

طرز تهیه آش گوجه سبز (آلوچه آشی)

  1. ابتدا لوبیا قرمز را در یک کاسه آب بریزید و بگذارید حدود 24 ساعت خوب خیس بخورد.
  2. بلغور و عدس را نیز به صورت جداگانه در آب به مدت یک ساعت خیس کنید.
  3. لوبیا قرمز را از آبی که در آن خیس نموده اید بیرون آورده، در قابلمه ای مناسب با مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب جوش بیاید.
  4. بعد از جوش آمدن،حرارت را متوسط کنید تا لوبیا بپزد.
  5. بعد از اینکه لوبیا پخته شد ، عدس را به قابلمه اضافه کنید.
  6. وقتی از پخت عدس مطمئن شدید بلغور گندم را به آش اضافه کنید.
  7. بعد از پخت بلغور گندم، به مواد آب بیشتری اضافه کنید و سبزی آش خرد شده را هم داخل قابلمه آش بریزید.
  8. صبر کنید تا سبزی ها خوب پخته شوند.
  9. یک عدد پیاز را پوست کنده و ریز رنده کنید. سپس آن را با گوشت و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه خوب ورز دهید و به شکل قلقلی های ریز در آورید.
  10. کوفته قلقلی ها را با مقداری روغن تفت دهید و بعد در آش بریزید.
  11. پیاز دیگر را پوست کنده و ریز یا خلالی خرد کنید و آن ها را در روغن سرخ کنید تا برشته و طلایی رنگ شوند.
  12. پیاز داغ که آماده شد کمی زردچوبه به آن اضافه نموده و بلافاصله آن را به آش اضافه کنید.
  13. در این مرحله نوبت گوجه سبزهاست که داخل آش در حال جوشیدن ریخته شوند. می توانید نمک و فلفل را هم در این مرحله اضافه کنید.
  14. حال باید صبر کنید تا آش خوب جا بیفتد.
  15. در آخر و را آماده کنید و بعد از جا افتادن، آش را در ظرف مورد نظر ریخته و با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.

نکات که برای پخت آش گوجه سبز باید بدانید

  • موادی که در تهیه این آش ذکر شد برای 6 الی 8 نفر مناسب می باشد.
  • دقت کنید که گوجه سبز نباید زیاد بپزد و له گردد فقط در حد نرم شدن کافی است.
  • بهتر است برای مزه دار شدن آش نیمی از نعنا داغ و سیر داغ آماده شده را به آش اضافه کنید و نیم دیگر را بری تزیین روی آش نگه دارید.
  • سبزی آش شامل تره ، شوید ، جعفری ، گشنیز و اسفناج است.
  • از انواع گوجه سبز می توان برای این آش استفاده کرد ولی بهترین نوع آلوچه اصفهانی است که تیره رنگ و خیلی آبدار و ترش است.
  • به طور کلی اگر در آشی از بلغور یا برنج استفاده می کنید دقت کنید که اصلا نباید آش را هم بزنید چون باعث ته دریافت بلغور یا برنج می گردد و آش می سوزد.

10 نکته تکمیلی برای خواص مواد اولیه:

  1. گوجه سبز: سرشار از ویتامین C، فیبر، و آنتی اکسیدان ها است که برای سلامت قلب و جلوگیری از سرطان مفید است.
  2. گوشت چرخ کرده: منبع خوبی از پروتئین، ویتامین B12 و آهن است که برای رشد و تقویت سیستم ایمنی بدن مهم است.
  3. لوبیا قرمز: پر از فیبر، پروتئین، آنتی اکسیدان و مواد معدنی مانند پتاسیم و آهن که برای سلامت قلب و کاهش کلسترول مفید هستند.
  4. عدس: سرشار از پروتئین، فیبر، آهن و فولات است که برای سلامت گوارش و تقویت استخوان ها بسیار مفید است.
  5. بلغور گندم: منبع خوبی از کربوهیدرات های پیچیده، فیبر، پروتئین و ویتامین B است که برای تأمین انرژی و سلامت گوارش مفید است.
  6. سبزی آش: سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین A، C و K که برای سلامت چشم، پوست و سیستم ایمنی بدن ضروری هستند.
  7. پیاز: حاوی ترکیبات گوگردی، آنتی اکسیدان ها و فیبر است که برای سلامت قلب و جلوگیری از سرطان مفید است.
  8. نعناع: دارای خواص ضدالتهابی، ضدعفونی کننده و آرام بخش است که برای سلامت گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
  9. سیر: سرشار از ترکیبات گوگردی، آنتی اکسیدان ها و خواص ضدباکتریایی است که برای سلامت قلب و کاهش کلسترول مفید است.
  10. زردچوبه: حاوی کورکومین است که خواص ضدالتهابی، ضددرد و آنتی اکسیدانی دارد و برای سلامت مغز و پیشگیری از بیماری های مزمن مفید است.

سخن پایانی

آش گوجه سبز یا آلوچه آشی نه تنها طعمی بینظیر دارد، بلکه مجموعه مواد اولیه آن نیز برای سلامت بدن بسیار مفید هستند. با تهیه این آش لذیذ می توانید از مزایای تغذیه ای آن بهره مند شوید و روز سرد بهاری را با طعمی گرم و دلنشین آغاز کنید.

انتشار: 29 فروردین 1403 بروزرسانی: 29 فروردین 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 115725

به "طرز تهیه آش گوجه سبز (آلوچه آشی)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش گوجه سبز (آلوچه آشی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید