بوم گردی، ظرفیتی جدید در توسعه گردشگری مرکزی

به گزارش مجله سرگرمی، آوا صادق- اراک - خبرنگار:بوم گردی و گردشگری و فراهم کردن زیرساخت های این صنعت عوامل توسعه، فراوری اشتغال، رونق مالی و ایجاد امکانات در روستاها به شمار می رود. وجود زیبایی های طبیعی در دل روستاها و آب و هوای مناسب و دل نشین و آرامش وصف ناشدنی امکانات خدادادی است که هزینه ای برای ایجاد آن صورت نگرفته و فقط در انتظار توجه مسئولان است.

بوم گردی، ظرفیتی جدید در توسعه گردشگری مرکزی

بوم گردی با ایجاد اشتغال، فرصت پیشرفت و توسعه مالی جایگزینی است برای سایر منابع درآمدی ساکنان مناطق روستایی که می تواند علاوه بر ماندگاری روستاییان از رو آوردن آنها به راه های دیگر کسب درآمد، مانند فروش زمین های کشاورزی و بهره برداری بی رویه از منابع طبیعی جلوگیری کند.

ایجاد زیرساخت ها به خصوص اقامتگاه های بوم گردی در دل این روستاها می تواند این مناطق را برای گردشگران به محلی برای فرار از خستگی های زندگی ماشینی در زیرآسمان پرستاره و به دور از آلایندگی های زیست محیطی و آرامشی رویایی تبدیل و برای مردم روستا اشتغال و درآمدهای خوبی ایجاد کند.

اقامتگاه بوم گردی به معنای محل اقامت مسافر است که متناسب با معماری سنتی ساخته می گردد و علاوه بر طبیعت بکر مکانی برای آشنایی گردشگران با جاذبه های مردم شناسی مانند آداب و رسوم، غذاهای سالم، طبیعی، محلی و صنایع دستی اهالی منطقه است. بی شک اقامتگاه های گردشگری در روستاها موجب اشتغال مردم روستا و به ویژه جوانان روستاها می گردد. جوانان با ایجاد اقامتگاه های بوم گردی می توانند درآمد پایداری برای خود ایجاد نمایند که موجب ماندگاری آنان در روستاها و رونق دریافت روستاها می گردد.

  • مزایای تقویت بوم گردی و گردشگری روستایی

یک کارشناس حوزه گردشگری می گوید: رونق گردشگری روستایی بستری برای ایجاد اشتغال پایدار است. توسعه گردشگری روستایی یا همان بوم گردی سبب رونق فروش محصولات روستایی می گردد و این موضوع یکی از عوامل ایجاد اشتغال است. همچنین استان احتیاج به امکاناتی از جمله مکان های اسکان گردشگران دارد تا اشتغال و درآمدزایی در این حوزه دوچندان گردد.

علی حسنی بیان می نماید: به منظور رونق گردشگری به ویژه بوم گردی احتیاج به برنامه ریزی دقیق و مطالعه کارشناسی است که با بهره گیری از این برنامه ها می توانیم بیشترین بهره برداری را از ظرفیت های موجود در روستاها به ویژه روستاهای حاشیه تالاب میقان داشته باشیم. وی ادامه می دهد: برای رونق گردشگری روستایی باید صنایع دستی و هنرهای هر منطقه احیا گردد و فراوری سوغات مورد توجه قرار گیرد. قطعا این مسأله به رونق گردشگری در روستاها یاری می نماید و جذابیت های روستا برای حضور گردشگران را افزایش می دهد.

  • حفظ 3 اصل مهم در بوم گردی

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان مرکزی نیز با اشاره به این که توسعه اقامتگاه های بوم گردی یکی از مهم ترین اولویت های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است، می گوید: بی شک چرخش گردشگر از شهرگردی به بوم گردی و روستاگردی یکی از انتخاب های آینده نزدیک گردشگران خواهد بود. به همین دلیل آماده سازی بستر توسعه و خدمات مطلوب در استان مرکزی که از ویژگی های خاص روستایی برخوردار است، اصلی مهم به شمار می رود تا از این فرصت مطلوب به منظور ایجاد اشتغال پایدار و رونق مالی روستاها بهترین استفاده برده گردد.

علیرضا ایزدی بیان می نماید: اگرچه توسعه اقامتگاه های بوم گردی اولویت اداره کل میراث فرهنگی وگردشگری استان است، اما حفظ، احیا و نگهداری بافت های روستایی، محیط زیست و همچنین حفظ بافت جامعه محلی از اصولی است که اگر به هر عنوان رعایت نگردد، نه فقط اقدام مثبتی انجام نداده ایم بلکه یکی دیگر از ثروت های تاریخی استان را از بین برده ایم. بنابراین پیش احتیاج در نظر گرفته شده اداره کل میراث فرهنگی وگردشگری استان برای هر پروژه بوم گردی حفظ این 3 اصل مهم است. وی توسعه اقامتگاه های بوم گردی را موجب ثبات صندلی اجتماعی و مالی جوامع محلی می داند و ادامه می دهد: ظرفیت های گردشگری هر روستا با توجه به داشته های متفاوت هر منطقه یک فرصت استثنایی برای توسعه گردشگری و به دنبال آن ایجاد اشتغال و رونق مالی است.

  • برخورداری از ظرفیت های طبیعی در روستاها

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اظهار می نماید: مرکزی روستاهای بسیاری دارد و همچنین از ظرفیت های طبیعی و تاریخی و مناظر زیبایی در مناطق روستایی برخوردار است. بر همین اساس توجه به ظرفیت های موجود در مناطق روستایی و توسعه بوم گردی یکی از اهداف اداره کل میراث فرهنگی استان به شمار می آید. از همین رو از سرمایه گذاران این بخش استقبال می کنیم و با همه توان حامی آنها خواهیم بود.

ایزدی به وجود بیش از 1200 روستای منحصر به فرد در استان اشاره می نماید و می گوید: کوشش می کنیم تا روند توسعه بوم گردی در مرکزی گردد و در روستاهای هدف گردشگری که دارای ارزش تاریخی هستند، بر رونق گردشگری و ترویج و توسعه صنایع دستی به منظور افزایش اشتغال پایدار متمرکز شویم. وی بیان می نماید: هدف از بوم گردی، حفظ و احیای روش زندگی بومی است و این توسعه باید به ارتقای صندلی اجتماعی روستا منجر گردد و در ماهیت اجتماعی و فرهنگی روستا مسئله ای به وجود نیاورد. بنابراین برای توسعه زیرساخت های گردشگری باید شرایط محیطی و طبیعی و داشته های روستا را به خوبی مورد مطالعه قرار داد و هرگونه اقدامی در روستا باید با حفظ و صیانت از بافت روستا صورت گیرد.

  • توجه به توسعه زیرساخت های گردشگری

یک کارشناس حوزه گردشگری می گوید: محرومیت استان از وجود زیرساخت های گردشگری روستایی یکی از مسائل در جهت توسعه این نوع گردشگری است. البته اقداماتی تا به حال صورت گرفته، اما کم است و برای این موضوع کافی به نظر نمی رسد. علی حسنی می افزاید: برای جذب و حضور پررنگ گردشگران در روستاها باید زیرساخت های جذب گردشگر را در روستاها فراهم کنیم که یکی از این زیرساخت ها ایجاد اقامتگاه های بوم گردی است.

وی می گوید: شناساندن ظرفیت های گردشگری روستایی و معرفی این توانمندی ها به گردشگران و مردم منطقه و سایر نقاط کشور علاوه بر به حرکت درآوردن چرخ های اشتغال و درآمدزایی در روستاها، موجب رونق بیشتر صنعت گردشگری نیز می گردد. این کارشناس حوزه گردشگری بیان می نماید: حفظ، احیا و نگهداری از بافت های روستایی، محیط زیست، حفظ جامعه محلی، صیانت از ثروت های تاریخی، اشتغال بومی، ایجاد رونق مالی در جوامع محلی، پویایی روستاییان در حفظ آیین ها و سنن و جلوگیری از مهاجرت به شهرها از مهم ترین دستاوردهای ایجاد اقامتگاه های بوم گردی است که باید به آنها توجه جدی گردد. حسنی با اشاره به این که مهاجرت بی شمار روستاییان به شهرها که اغلب در حاشیه شهرها سکنی گزیده اند موجب بسیاری از مسائل ریز و درشت فرهنگی، اجتماعی و مالی شده است ادامه می دهد: با تقویت ظرفیت های بوم گردی روستاها و همچنین ایجاد اشتغال برای جوانان می توان علاوه برتقویت گردشگری روستایی از مهاجرت روستاییان به سمت شهرها جلوگیری کرد.

euroro.ir: اروپا: سفر به مهد فناوری و میراث دار تمدن باستانی روم و یونان

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

dubairo.ir: دبی: زیباترین شهر حاشیه خلیج فارس و امارات

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 30184

به "بوم گردی، ظرفیتی جدید در توسعه گردشگری مرکزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بوم گردی، ظرفیتی جدید در توسعه گردشگری مرکزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید