نانوجاذب های اندازه گیری سریع میزان آفت کش ها در آب فراوری شد

به گزارش مجله سرگرمی، پژوهشگران دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاه فردوسی مشهد با سنتز نوعی نانوجاذب جدید پیروز به اندازه گیری موثر مقادیر بسیار کم آفت کش در آب شدند.

نانوجاذب های اندازه گیری سریع میزان آفت کش ها در آب فراوری شد

به گزارش گروه فناوری خبرنگاران، اگرچه رشد فناوری باعث دستاورد ها و فواید بسیاری شده است، اما تبعاتی به نام آلودگی محیط زیست را نیز به دنبال داشته است. گسترش آلاینده ها در محیط زیست و اکوسیستم های طبیعی اثرات جبران ناپذیری بر جای می گذارد. یکی از چالش های پیش روی بشر، باقی مانده آفت کش ها در آب، غذا، زمین و هوا است که می تواند سلامت انسان را به خطر بیاندازد.

امیرحسن امیری، استادیار گروه شیمی دانشگاه حکیم سبزواری، با اشاره به مصرف بالای سموم آفت کش در حوزه کشاورزی و ایجاد آلودگی های آبی در مناطق مسکونی مجاور زمین های کشاورزی و همچینین بقایای آفت کش ها در انواع میوه ها، استفاده از روش های شیمی تجزیه را یکی از ابزار های کارآمد در سنجش این آلودگی ها خواند و اضافه نمود: امروزه می توان به یاری ابزار های تجزیه ای میزان حضور ترکیبات شیمیایی را در نمونه های مختلف معین کرد، اما بااین حال این روش در اندازه گیری ترکیبات شیمیایی در نمونه های با بافت پیچیده با محدودیت هایی روبرو است.

وی ادامه داد: مرحله آماده سازی نمونه، یکی از مهم ترین مراحل در استفاده از شیمی تجزیه برای بررسی ترکیبات مختلف به شمار می رود. یکی از مراحل آماده سازی نمونه، استخراج ترکیبات موردنظر است که معمولا از یک جاذب جهت استخراج ترکیب موردنظر استفاده می گردد، بنابراین هر چه این جاذب قدرتمندتر و کاراتر عمل کند، کارایی بررسی نیز به همان مقدار افزایش می یابد.

به گفته امیری، در این تحقیق یک چارچوب نانوساختار فلزی- آلی به عنوان یک نانوجاذب به منظور استخراج ترکیبات سمی و خطرناک ارگانوفسفره سنتز شده و مورد استفاده قرار گرفته است. افزایش سرعت، دقت و کاهش حد تشخیص اندازه گیری از مزایای استفاده از این نانوجاذب است.

نانوجاذب سنتز شده در این طرح یک چارچوب نانوساختار متشکل از فلز روی است که لیگاند آلی هیستامین به عنوان لیگاند ارتباط دهنده بر روی این چارچوب متصل شده است. پس از اتمام مراحل سنتز، این نانوجاذب به یاری آزمون های مشخصه یابی از جمله پراش پرتوایکس، طیف سنجی مادون قرمز و میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد ارزیابی قرار گرفته و در نهایت نیز کارایی این نانوجاذب برای استخراج آفت کش ها به یاری دستگاه کروماتوگرافی گازی سنجیده شده است.

با توجه به ارزیابی های اجرا شده، فاکتور تغلیظ این نانوجاذب در بازه 803 تا 914 قرار گرفته است، ضمن اینکه حد تشخیص آن نیز بین 03/0 تا 21/0 نانوگرم بر میلی لیتر گزارش شده است.

این تحقیقات حاصل کوشش های دکتر امیرحسن امیری و دکتر رضا طیبی- اعضای هیات علمی و فاطمه نارنجی ثانی- دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه حکیم سبزواری و همچنین عباس آبدار-دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه فردوسی مشهد است.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 21 بهمن 1400 بروزرسانی: 21 بهمن 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 57393

به "نانوجاذب های اندازه گیری سریع میزان آفت کش ها در آب فراوری شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نانوجاذب های اندازه گیری سریع میزان آفت کش ها در آب فراوری شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید