چرا باید تربچه بخوریم؟ ، خواص تربچه

به گزارش مجله سرگرمی، ترب ها یک محصول ریشه ای هستند که می توانند آبدار، تند و یا شیرین باشند. آن ها همچنین در رنگ های مختلف، از جمله سفید، قرمز، بنفش یا سیاه، و از لحاظ شکل، می توانند دراز، استوانه ای یا گرد باشند.

چرا باید تربچه بخوریم؟ ، خواص تربچه

تربچه اشتهاآور خوبی است، دهان را خوشبو می نماید، ملین است و سوخت و ساز را تنظیم می نماید. علاوه بر این ها تربچه دارای خواص فوق العاده ای است. با خواص تربچه، آشنا شوید.

  • پیشگیری از سرطان

تربچه مانند سایر سبزیجات خانواده کلم حاوی ترکیباتی است که به معدوم کردن مواد سرطان زا در بدن یاری نموده و جلوی رشد تومورها را می گیرد. تربچه از بدن در برابر سرطان کولون، سرطان کلیه، سرطان معده و سرطان دهان محافظت می نماید. در ضمنً ایزوتیوسیانات (مواد شیمیایی فراوری شده توسط گیاهان) موجود در تربچه، اثری قابل توجه بر مسیرهای ژنتیکی سلول های سرطانی دارد و می تواند این مسیرها را تا حدود زیادی تغییر بدهد و منجر به خودکشی سلول های سرطانی (آپوپتوزیس) بگردد، بنابراین سلول های سرطانی دیگر نمی توانند زیاد شوند.

  • سیرتان می نماید

آیا تربچه برای کاهش وزن خوب است؟ کالری های موجود در تربچه که این را می گویند! در واقع تربچه یکی از کم کالری ترین سبزیجات موجود است که هر یک عدد از آن فقط یک کالری دارد، بدون اینکه هیچ چربی یا کربوهیدراتی داشته باشد و این کالری خالی نیست. چون تربچه منبع خوبی از ویتامین C است و همان طور که می دانید این ویتامین به چربی سوزی یاری می نماید.

  • ضد قارچ است

تربچه یک ضد قارچ طبیعی است. آب تربچه حاوی آنزیم هایی است که قارچ هایی را معمولاً در بدن انسان وجود دارند نابود می نماید. قارچ کاندیدا آلبیکانس می تواند موجب عفونت های قارچی بگردد.

  • برای پوست خوب است

ویتامین C موجود در تربچه همراه با زینک (روی) و فسفری که دارد یاری می نماید با خشکی پوست، آکنه و راش های پوستی مبارزه کنید. محتوای بالای آب موجود در تربچه نیز پوستتان را آب رسانی می نماید. می توانید از ماسک تربچه خام به عنوان ماسکی طبیعی برای پاکسازی پوستتان بهره ببرید.

  • بدن را هیدراته نگه می دارد

هیدراته بودن بدن فقط به نفع پوست نیست. تربچه تمام بدنتان را آب رسانی می نماید زیرا محتوای آب زیادی دارد. هیدراته بودن بدن می تواند به شما انرژی بیشتری بدهد، خلق و خویتان را بهتر کند و حتی عفونت های کلیوی را مهار نماید.

  • برای قلب مفید است

تربچه منبع خوبی از آنتوسیانین هاست. این فلاوونوئیدها نه تنها عامل رنگ قرمز تربچه اند بلکه یاریتان می نمایند قلبتان به خوبی عمل پمپاژ را انجام دهد.

  • به سیستم گوارش یاری می نماید

تربچه سرشار از سلولز و فیبر است و یاریتان می نماید سیستم گوارشتان جریان خوبی داشته باشد. نصف فنجان تربچه حاوی یک گرم فیبر است. فیبر به کنترل سطح قند خون نیز یاری می نماید.

علاوه بر این، ترب ها باعث تحریک ترشح صفرا می شوند، صفرا یک عامل مؤثر برای هضم خوب است و به سلامت کبد و کیسه صفرا یاری می نماید.

  • فشارخون را پایین می آورد

تربچه سرشار از پتاسیم است که یاریتان می نماید فشارخونتان پایین بیاید. همچنین تربچه برای فراوری کلاژن مفید است. کلاژن رگ های خونی را سالم نگه می دارد. گفته می گردد تربچه، آسیب وارده به گلبول های قرمز خون را کنترل می نماید و یاری می نماید اکسیژن خون به خوبی تأمین گردد.

  • خون را پاکسازی می نماید

آیا تربچه برای کبد هم مفید است؟ البته که بله! تربچه می تواند برای کبد و معده بسیار مفید باشد؛ زیرا به عنوان یک سم زدای قوی برای آن ها عمل می نماید. تربچه از تخریب سلول های قرمز خون در اثر یرقان می کاهد و این کار را با افزایش اکسیژن رسانی به خون انجام می دهد.

در خصوص رفع زردی، ترب سیاه بر دیگر افراد خانواده اش رجحان دارد. برگ های ترب نیز در این مورد بسیار مفیدند.

  • تقویت سیستم ایمنی و افزایش انرژی

نصف فنجان تربچه در روز تقریباً 15 درصد از احتیاج روزانه شما به ویتامین C را تأمین می نماید. ویتامین C نه تنها تقویت نماینده سیستم ایمنی است بلکه به تنظیم سوخت و ساز بدن یاری می نماید که برای پروسه تبدیل چربی به انرژی قابل مصرف در بدن بسیار اهمیت دارد.

  • یاری به درمان عفونت های ادراری

تربچه دیوروتیک (مدر) است، یعنی فراوری ادرار را افزایش می دهد. آب تربچه یاری می نماید التهاب کاهش پیدا نموده و احساس سوزش حین ادرار تسکین پیدا کند.

  • درمان پیسی یا لوکودرما

خواص سم زدایی و ضد سرطانی تربچه باعث شده دانه های آن در درمان پیسی مفید باشند. شما می توانید برای یاری به درمان پیسی تربچه بخورید.

  • تسکین اختلالات تنفسی

تربچه ضد احتقان است، یعنی گرفتگی سیستم تنفسی را کاهش می دهد مانند گرفتگی بینی و ریه ها که می توانند ناشی از سرماخوردگی، عفونت، آلرژی و یا سایر عوامل باشند. تربچه یک ضدعفونی نماینده عالی است که به دلیل داشتن ویتامین های زیاد از سیستم تنفسی تان محافظت می نماید.

تربچه تندی طبیعی و خاصی دارد که باعث می گردد ترشحات اضافی حلق را رفع کند. در ضمنً تربچه می تواند گلودرد را تسکین داده و سینوس ها را پاکسازی کند.

  • کنترل دیابت

تربچه شاخص گلیسمی پایینی دارد یعنی خوردن آن، قند خون را خیلی بالا نمی برد. در ضمنً نوشیدن آب تربچه بر گلوکز خون افراد دیابتی تأثیر مثبت دارد. تربچه می تواند به تنظیم جذب قند در جریان خون یاری کند، یعنی دیابتی ها می توانند با خیال راحت از تربچه استفاده نمایند و دچار افت و خیزهای قند خون نشوند.

  • کاهش تب

گفته می گردد که تربچه به کاهش دمای بدن یاری می نماید و التهاب ناشی از تب را تسکین می دهد. آب تربچه را با نمک سیاه ترکیب کنید و بنوشید.

  • تسکین جای گزش حشرات

تربچه خاصیت ضد خارش دارد و آب آن می تواند راه چاره مؤثری برای کاهش خارش و سوزش محل ناشی از گزش حشرات باشد.

*منبع: تبیان

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 21 بهمن 1400 بروزرسانی: 21 بهمن 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 26773

به "چرا باید تربچه بخوریم؟ ، خواص تربچه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا باید تربچه بخوریم؟ ، خواص تربچه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید