تاریخ عید غدیر 99 چه روزی است؟

به گزارش مجله سرگرمی، عید غدیر در فرهنگ شیعی جایگاهی والا دارد. دلیل اهمیت و عظمت این عید به این سبب است که با برپایی این عید در هر سال، به پایه های اسلام شیعی اشاره می گردد. در حقیقت شکوه عید غدیر، عظمت شکل دریافت تشیع و چه بسا دین مبین اسلام است؛ چرا که در روز عید غدیر خداوند به پیامبر فرمود: ای پیامبر! آنچه از سوی پروردگارت بر تو نازل شده ابلاغ کن، اگر انجام ندادی، رسالت او را ابلاغ نکردی. پس هرچند عید غدیر را مخصوص شیعیان می دانند، به اصل اسلام می پردازد.

تاریخ عید غدیر 99 چه روزی است؟

تاریخ عید غدیر 99 چه روزی است؟

تاریخ عید غدیر (18 ذی الحجه) در تقویم شمسی برابر است با شنبه 18 مرداد 1399 و در تقویم میلادی مصادف با 8 آگوست سال 2020 است.

غدیر خم به چه معنایی است؟

غدیر در لغت به معنای آبگیر است؛ گودالی در بیابان که آب باران در آن گرد آید. در میان راه دو شهر عظیم دنیای اسلام، مکه و مدینه، محلی است به نام جُحفه که در زمان رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله ، کاروانیان حج گذار در آنجا از هم جدا می شدند و به طرف دیار خود می رفتند. در این محل، غدیر خم جای دارد. علت نام گذاری این غدیر به خم، آن است که آبگیر آنجا به شکل خُمِ رنگرزان بوده و بعضی قبایل صحرایی، گاه جامه های رنگ نموده خود را در این آبگیر می شسته اند.

واقعه عظیم غدیر

پیغامبر (ص) در 24 یا 25 ذیقعده سال دهم هجری همراه با هزاران نفر برای به جای آوردن مناسک حج، از مدینه به طرف مکه حرکت کرد. از آنجا که این حج، آخرین حج پیغامبر (ص) بود به حجة الوداع مشهور شد. وقتی اعمال حج انتها یافت و پیغامبر (ص) همراه مسلمانان مکه را ترک و به طرف مدینه حرکت کرد، روز 18 ذی الحجه به غدیر خم رسیدند، در این مکان جبرئیل آیه تبلیغ را بر پیغامبر (ص) نازل کرد و از جانب خداوند، به رسول خدا (ص) امر نمود تا علی (ع) را به عنوان ولی و وصی بعد از خود، به مردم معرفی کند.

بنابر روایات، رسول خدا (ص)، در غدیر خم مردم را گرد آورد و دست علی (ع) را بلند نمود تا همگان او را ببینند و فرمود: ای مردم، آیا من از خود شما، بر شما بیشتر ولایت ندارم؟ مردم پاسخ دادند: آری، ای رسول خدا. حضرت فرمود: خداوند ولیّ من است و من ولیّ مؤمنین هستم و نسبت به آنان از خود آنان بیشتر ولایت دارم. پس هر کس که من مولای اویم، علی مولای اوست. رسول خدا (ص) سه بار این جمله را تکرار کرد و فرمود:

خداوندا، دوست بدار و سرپرستی کن، هر کسی که علی را دوست و سرپرست خود بداند و دشمن بدار هر کسی که او را دشمن می دارد و کمک نما هر کسی که او را کمک می کند و به حال خود رها کن، هر کس که او را وا می گذارد.

سپس خطاب به مردم فرمود: حاضران این پیغام را به غایبان برسانند.

حدیث غدیر

حدیث غدیر نام بخشی از خطبه غدیر است که در آن، پیغامبر فرموده است: هر کس من مولای (سرپرست) اویم، علی (ع) مولای (سرپرست) اوست. این بخش از خطبه را بیش از 110 نفر از صحابه و 84 نفر از تابعین به صورت متواتر نقل نموده اند، با این شرایط نه تنها تواتر حدیث غدیر مسلم است ،بلکه مى توان گفت به مراتب، فوق حدّ تواتر است.

این خطبه یکی از قویترین دلایل ولایت و سرپرستی امام علی(ع) بعد از پیغامبر اسلام است. قرائن و شواهد مختلفی این حدیث را در اثبات ولایت امام علی(ع) تأیید و تقویت می نمایند.

علامه امینی مجموع سلسله اِسناد خطبه و حدیث غدیر را از منابع اهل سنت گردآوری نموده و به همراه سایر دلایلِ اثبات نماینده واقعه غدیر در قالب یازده جلد کتاب الغدیر، منتشر نموده است.

عید غدیر به روایت معصومین

زیاد بن محمد گوید: به امام صادق علیه السلام گفتم: آیا مسلمانان عیدی غیر از عید قربان و عید فطر و روز آدینه دارند؟ فرمود: آری، روزی که رسول خدا صلی الله علیه و آله ، امیرمؤمنان علی علیه السلام را (به خلافت و ولایت) منصوب کرد.

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: روز غدیر خم، برترین عیدهای امت من است، و آن روزی است که خداوند عظیم دستورداد برادرم، علی بن ابی طالب را به عنوان پرچمدار (و فرمانده) امتم منصوب کنم، تا بعد از من مردم به دست او راهنمایی شوند، و آن روزی است که خداوند در آن روز دین را تکمیل، و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را دین آنان قرار داد.

حضرت امام رضا علیه السلام به نقل از جدّش امام صادق علیه السلام فرمود: روز غدیر خم، درآسمان مشهورتر از زمین است.

امام صادق علیه السلام فرمود: به خدا قسم اگر مردم فضیلت واقعی روز غدیر را می شناختند، فرشتگان روزی ده بار با آنان مصافحه می کردند. بخشش های خدا به کسی که آن روز را شناخته، قابل شمارش نیست.

امام صادق علیه السلام فرمود: عید غدیر، روز عبادت و نماز و سپاس و ستایش خداست، و روز سرور و شادی است؛ به دلیل ولایت ما خاندان که خدا بر شما منت گذاشت. من دوست دارم شما آن روز را روزه بگیرید.

از امام صادق علیه السلام نقل شده است که فرمود: یک درهم دادن به برادران با ایمان و معرفت در روز عید غدیر، برابر هزار درهم (در روزهای دیگر) است؛ بنابراین، در این روز به برادرانت انفاق کن و هر مرد و زن مؤمن را شاد گردان.

امام صادق علیه السلام از پدر عظیموارش حضرت باقرالعلوم علیه السلام نقل کرد که فرمود: شیطان چهار بار ناله نومیدی سر داد؛ روزی که مورد لعن خدا نهاده شد، روزی که از آسمان به زمین هبوط کرد، روزی که پیغامبر اسلام صلی الله علیه و آله به پیغامبری مبعوث شد، و روز عید غدیر خم.

منابع:

پایگاه اطلاع رسانی حوزه

ویکی شیعه

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

ecods.ir: کد الکترونیک: مجله فناوری و گجت های هوشمند

منبع: setare.com
انتشار: 23 فروردین 1401 بروزرسانی: 23 فروردین 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 145004

به "تاریخ عید غدیر 99 چه روزی است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاریخ عید غدیر 99 چه روزی است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید